Annelies Jordaens

ANNELIES JORDAENS

 

LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

RELAXATIETHERAPIE - ADEMHALING

CRANIO SACRAALTHERAPIE 

 

Vind je het moeilijk om overal woorden aan te geven, is het niet allemaal duidelijk in je hoofd of heb je gewoon niet altijd zin om te praten?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Aan de hand van verschillende lichaamsgerichte technieken laten we je lichaam aan het woord en ga je ervaren en voelen.

 

Doelgroep: Kinderen vanaf 6 jaar, volwassenen

 

Afspraak: 0476/41 33 49 of info@anneliesjordaens.be 

RELAXATIETHERAPIE

 

We gaan in eerste instantie luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft en gaan op onderzoek naar datgene wat jou die spanning en stress bezorgt en hoe we dit kunnen beperken. Vervolgens gaan we zeer praktisch aan de slag met het aanleren van een aantal technieken die je zonder moeite thuis verder kan benutten. Op zoek naar een aantal praktische tools die het dagdagelijkse leven een stuk aangenamer kunnen maken en waar er opnieuw tijd en ruimte kan gemaakt worden voor genieten.

 

Hyperventilatie (Chronisch of acuut)

Slaapproblemen

Onrustig

Niet kunnen ontspannen

Lichamelijke klachten zoals nek en rugklachten

Hoofdpijn ten gevolge van stress

LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

 

Voel je je niet goed in je vel zitten en zou je graag wat sterker in je schoenen staan? Dan kan lichaamsgerichte therapie ook jou zeker verder helpen. Wie ben je op dit moment en waar wil je naartoe? Heel laagdrempelig belichten we jouw sterke kanten en pakken we die negatieve gedachten aan.

Verder gebruiken we een aantal water en rots technieken om fysiek ook daadwerkelijk te voelen hoe je sterker kan staan. Wat maakt jou sterk? Wat maakt jou uniek?

CRANIO SACRAALTHERAPIE 

 

Cranio-sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is een zachte behandelingsmethode waarbij onze schedel (cranium) en ons heiligbeen (sacrum) centraal staan.

 

Vanaf ons hoofd tot en met ons heiligbeen zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht; het hersen- en ruggenmergvocht. Dit vocht wordt door ons lichaam continu vervoerd waardoor alle botstukken rond de koker (schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimale bewegingen maken.

Wanneer nu in dit systeem blokkades ontstaan kan dit zich uiten in allerhande symptomen.

 

 

CONTACT

Groepspraktijk A

Antoon van Brabantstraat 15

2630 Aartselaar

0476/41 33 49

ACTIVITEITEN

 

Lichaamsgerichte therapie

Loopbaanbegeleiding

Stress- en burn-out coach

Di√ętiste

Psychotherapeute

Yoga en workshops

© Copyright. All Rights Reserved.